Concursul se va organiza conform Regulamentul competiţional ITU şi Regulamentului de organizare a competiţiilor triatlon al FRTRI.
ZONA DE TRANZIT :
- Accesul in zona de tranzit se va face purtand casca de ciclism prinsa pe cap , insotit de bicicleta si echipamentul de alergare.
- Echipamentul va fi depozitat in spatiul destinat fiecarui sportiv . Nu este permisa depozitarea niciunui echipament in afara cutiei alocate. In timpul cursei nerespectarea acestei reguli duce la penalizari.
- In zona de tranzit delimitata de liniile de urcare si coborare nu este permisa rularea pe bicicleta in nicio situatie, nici chiar in afara cursei.
Recomandare : programati intrarea in zona de tranzit din timp pentru a evita aglomeratia si pentru a avea suficient timp pentru incalzire. Pentru incalzire e bine sa aveti si o a doua pereche de incaltaminte.
INOT
- Se va înota prin exteriorul spaţiului marcat de organizatori prin balize in sens indicat de organizatori
- Nu este permis înotul cu alte echipamente ajutătoare, cu excepţia costumului de neopren (in cazul in care acesta este permis), a căştii şi a ochelarilor de înot.
- În caz de crampe musculare sau orice alt inconvenient concurentul poate să ceară de la una din barcile care supraveghează proba, sa fie dus la mal, situatie in care concurentul va fi declarat DNF.
- Dacă apa are sub 16 grade C, costumul de neopren este obligatoriu peentru toate categoriile. Dacă apa are peste 20 grade C pentru Cadeti , respectiv 22 grade C pentru amatori costumul de neopren NU este permis.
Organizatorii vor anunţa temperatura apei cu o ora înainte de concurs.
CICLISM
- Concursul va fi o competitie Draft – legal deci mersul în pluton (în plasă). In competitia destinata copiilor nu este permis acest lucru.
- Nu este admis mersul la pluton intre categorii masculin si feminin sau intre atleti aflati in ture diferite.
- La categoriile de copii 9-10 ani este permisa numai folosirea bicicletelor de tip MTB cu roata maxima de 26″
- La categoria 11-13 ani nu este permisa folosirea dispozitivelor de prindere tip SPD
- Pentru toate celelalte categorii este permisă folosirea bicicletelor de şosea, MTB, ciclocross sau orice alt tip de bicicletă cu propulsie umană, în afară de bicicletele cu schimbatoare si frane pe aerobare si roti pline , numarul minim de spite fiind 12/roata. Sunt acceptate si cele cu frana pe disc. Folosirea aerobarelor tradiţionale va fi permisă. Lungimea acestora nu va depasi linia schimbatoarelor.
- Nu este permis ajutorul intre concurenti sau schimbarea bicicletelor intre acestia in timpul cursei.
- Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie la toate categoriile. Este interzis conform regulamentului orice contact al atletului cu bicicleta fara a avea casca prinsa pe cap. Sunt interzise castile care acopera urechile. De asemenea nu este permisa folosirea camerelor video montate pe casca de ciclism decat cu aprobarea arbitrului principal de concurs.
- In cazul aprobarii , folosirea imaginilor din timpul evenimentului in scopuri comerciale se va face numai cu acordul scris al organizatorului.
- Daca aveti indoieli asupra corectitudinii echipamentului, puteti intreba arbitrul principal de concurs dupa sedinta tehnica.
- Nu este permisă folosirea de instrumente electronice ,mp3 player, telefon mobil, dispozitive de comunicatie etc.
ALERGARE
- Este interzisă alergarea la bustul gol. De asemenea este interzisa alergarea atletului purtand casca de bicicleta pe cap.
- Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil (în faţă) este obligatorie.
- Atletul nu poate fi condus, asistat sau ajutat pe traseu de nici o altă persoană şi nici de un membru al ştafetei din care face parte.
- Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil, dispozitive de comunicatie etc.